Correctie: Arbeidsconflict was oorzaak onmin De Stentor en Epenaren.nl

Vorige week schreef ik een stuk over mogelijke samenwerking tussen regionale dagbladen en lokale bloggers. Dit naar aanleiding van het feit dat De Stentor de samenwerking met een freelancer had beëindigd die ook was gaan schrijven voor het lokale weblog Epenaren.nl. Naar me nu duidelijk is geworden is er al veel langer sprake van een flinke vete tussen de krant en het blog. Rancune, arbeidsconflict en rechtzaken behoren tot de ingrediënten van deze ruzie. Ik heb me dat niet gerealiseerd en ben daar ook niet ingedoken, het ging mij namelijk vooral om de botsing tussen lokale bloggers en een regionale krant. Dit was dus bij nader inzien niet zo’n goed voorbeeld daarvan.  Die onzorgvuldigheid is mij toe te schrijven, dat had ik moeten checken. Voor de duidelijkheid: de rancune is toe te schrijven aan een verstoorde arbeidsrelatie tussen een chef-redacteur van De Stentor en een voormalig redactielid van De Stentor die momenteel actief is bij Epenaren.nl. Van dat arbeidsconflict weet ik verder niets en daar heb ik dus ook geen mening over. Maar het zit allemaal wat anders dan ik aanvankelijk schreef.

3 Comments

Add yours →

  1. Voor de duidelijkheid: de rancune is toe te schrijven aan een verstoorde arbeidsrelatie tussen een chef-redacteur van De Stentor en een voormalig redactielid van De Stentor die momenteel actief is bij Epenaren.nl.

    O gelukkig. Een redactie die onderling niet kan samenwerken is natuurlijk veel minder erg dan twee redacties die niet kunnen samenwerken. Pffff…

  2. Het is merkwaardig dat je schrijft niet op de hoogte te zijn geweest van het arbeidsgeschil, want ik heb je daar per mail toch over geïnformeerd?

    En misschien voor de volledigheid wel interessant om te vermelden dat De Stentor twee rechtszaken over dit arbeidsgeschil glansrijk en totaal heeft verloren. Ook dat had ik toch gemeld? En toch ook dat de betreffende ex chef – die een hoofdrol vervulde in het arbeidsconflict – waarschijnlijk uit rancune was overgegaan tot het ontslag van de freelancer bij De Stentor en ons redactielid?

  3. @Harold Makaske: Het klopt dat je me daarover hebt geïnformeerd, maar dat was nadat ik dat stuk had gepubliceerd. Het leek me daarom correct om deze informatie als correctie/aanvulling te plaatsen na mijn eerdere bericht.

Geef een reactie