Het Australische ABC News maakt bij tijd en wijle hele toffe online producties. Zoals deze: een artikel over het bereik van de raketten die Noord-Korea bezit, met op de achtergrond kaarten die dit visualiseren.

Het artikel biedt informatie over het type raketten dat Noord-Korea bezit en welke landen bestookt zouden kunnen worden met die raketten. Dat wordt zichtbaar gemaakt met bewegende kaarten.

Het is niet een artikel waarbij de tekst af en toe onderbroken wordt door een visualisatie. Nee, de visualisaties vormen een doorlopend geheel en schuiven als het ware onder de tekst door, waardoor tekst en beeld op een hele sterke manier met elkaar verweven raken.

In onderstaande gif is te zien hoe dat eruit ziet:

Maar je ziet het natuurlijk nog beter door de productie zelf te bekijken op de website van ABC News: Where can North Korea’s missiles reach?

Ken je ook een recente toffe online productie? Tip hem in het reactieveld hieronder!