De Washington Post heeft een toffe productie gemaakt die een indruk geeft van het onbewoonde, lege, gedemilitariseerde gebied tussen Noord- en Zuid-Korea.

Eerder deze week had ik een fraaie productie van ABC News over het bereik van Noord-Koreaanse raketten. Nu weer een over Korea, maar dan van de Washington Post, over de strook niemandsland tussen Noord- en Zuid-Korea.

Bijna 250 kilometer lang. 4 kilometer breed. Dat is de gedemilitariseerde zone tussen de twee Korea’s. Maar wat is daar nog meer?

The Washington Post laat dat zien in de productie This thin ribbon of land seperates North and South Korea. Je scheert vanaf grote hoogte over het geanimeerde landschap en ziet waar Noord-Koreaanse artillerie staat opgesteld, dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul binnen schootsafstand ligt,  en waar het Joint Security Area ligt waar de Korea’s diplomatiek overleg voeren.

In onderstaande gif is te zien hoe dat eruit ziet:

Maar je ziet het natuurlijk nog beter door de productie zelf te bekijken op de website van de Washington Post: This thin ribbon of land seperates North and South Korea.

Ken je ook een recente toffe online productie? Tip hem in het reactieveld hieronder!