Zaterdag 29 december 2018 was ik te gast bij het radioprogramma Argos. In de serie ‘Luizen in de pels’ mocht ik uitgebreid vertellen over mijn werk als… Ja, als wat eigenlijk?

Ik werk aan de Universiteit Leiden, maar een hardcore wetenschapper die zich richt op wetenschappelijke publicaties ben ik niet. Een onderzoeksjournalist die onthullend onderzoek doet, ben ik ook niet.

Een kritische volger van de journalistiek ben ik wel. Bijvoorbeeld als hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter, een platform dat zich richt op debat over de toekomst en kwaliteit van de Nederlandse journalistiek. En als factchecker van Nieuwscheckers, het factcheckproject dat ik met collega Peter Burger coördineer aan de Universiteit Leiden.

Kortom, een luis in de pels van de journalistiek. Hieronder is het interview terug te luisteren.