Over Alexander Pleijter

cropped-IMG_6287-4-1.jpgIk heb een grote belangstelling voor de relatie tussen technologie en journalistiek. Welke impact hebben nieuwe media op de manier waarop journalisten werken? En vooral: hoe kan nieuwe technologie de journalistiek béter maken.

Momenteel werk ik als lector ‘journalistiek & innovatie’ aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.  Ook heb ik een tijdelijk aanstelling aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij de opleiding journalistiek.

Verder ben ik coördinator van Nieuwe Journalistiek, een project van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, waarin diverse journalisten onderzoek doen naar boeiende ontwikkelingen in de journalistiek. De diverse dossiers over deze onderzoeken zijn te vinden op de website van Nieuwe Journalistiek.

Daarnaast ben ik ook nog hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter, het weblog dat iedereen de kans biedt om te publiceren over ontwikkelingen in de journalistiek.

Ik ben in te huren voor lezingen, onderwijs, trainingen en het schrijven van artikelen over online journalistiek, innovatie, nieuwe media, en natuurlijk de toekomst van de journalistiek.

1 Comment

Add yours →

 1. Carmen Kloosterhuis

  26 september 2016 — 11:43

  Geachte heer Pleijter,

  Voor de minor “Televisie” die ik volg aan de Hogeschool van Amsterdam, moet ik met mijn projectgroep een talkshow maken.
  Naar aanleiding van het Weekend Van De Wetenschap (1 en 2 oktober), lijkt het ons interessant om het in onze volgende uitzending te hebben over de invloed van media op de wetenschap.
  Zou u tijd hebben en het leuk vinden om daarover te komen praten bij ons in de studio?

  De opnames zijn aanstaande vrijdag van 09:15u tot 10:15 in Amsterdam.
  Ik hoor het graag, u kunt mij bereiken op 06-50205217.
  Alvast bedankt!

  Vriendelijke groet,

  Carmen Kloosterhuis

Geef een reactie