De Amerikaanse dagbladen gaan door een diep dal.  Legio kranten raken in de problemen doordat ze in groten getale lezers en adverteerders zien afhaken. Een van de recente slachtoffers is Rocky Mountains News, waar de persen na 150 jaar tot stilstand zijn gekomen. En The Christian Science Monitor is gestopt met het dagelijks drukken van kranten en bestaat alleen nog op internet. Newseum maakte hier een kort video-item over.

Newseum, het Amerikaanse nieuwsmuseum, brengt een expositie over de verschuiving van papier naar digitaal. Een video over de geleidelijke teloorgang van het papieren nieuws begeleidt de tentoonstelling. Leonard Downie van de Washington toont zich daarin optimistisch: “Sommige nieuwsorganisaties zullen ten onder gaan, maar andere zullen overleven. De vraag is welke. Dat zal afhangen van de keuzes die mensen gaan maken. Zullen mensen kiezen voor de beste nieuwsleveranciers? Zullen ze kiezen voor degelijke journalistiek? “