Welke redacties nemen Twitter serieus?

Sky News pakt het sinds januari serieus aan: op alle computers van de redactie wordt Tweetdeck geïnstalleerd om het alle redactieleden makkelijk te maken om Twitter te gebruiken. Tweetdeck is een applicatie om al je twittercommunicatie op een handige manier in kolommen te organiseren. Met de installatie op alle redactiecomputers wil Sky News stimuleren dat redacteuren Twitter gebruiken voor nieuwsgaring, research en het snel publiceren van het laatste nieuws.

Nog een goed idee van Sky News: PoynterOnline meldt dat Sky News de byline van berichten op de website wil voorzien van een link naar het Twitter-account van de journalist die het bericht heeft geschreven, zodat lezers de betreffende journalist kunnen volgen op Twitter.

Er zijn nog wel wat goede suggesties te bedenken om Twitter een serieuze rol te laten spelen op redacties. Maak bijvoorbeeld een webpagina met een overzicht van alle journalisten die twitteren. Zo kunnen belangstellenden makkelijk vinden welke journalisten twitteren en deze gaan volgen.

Een interessante vraag is: hoe gaan Nederlandse redacties om met Twitter? Op welke redacties wordt ook standaard Tweetdeck op de computer geïnstalleerd? Welke nieuwsmedia hebben een online pagina met een overzicht van twitterende journalisten? Welke media vermelden twitteraccounts bij de berichten?

2 Comments

Add yours →

 1. Op de computers van de redacteuren van Delta staat standaard tweetdeck geinstalleerd. Maar nog niet iedereen gebruikt het. We tweeten voornamelijk nieuwe berichten op de website en lezen de twitterberichten van onze followers voor tips.

 2. Wij nemen Twitter erg serieus (en andere social media sites als Facebook en Mindz.com geven wij ook een serieuze kans).
  De redactie logt in en wij proberen de tweets zoveel mogelijk vooraf te laten gaan met de persoon die de tweet plaatst.

  Signalen, kansen voor een artikel en potentiële freelancers en dergelijke worden opgepikt en intern vertaald naar mogelijkheden.

  Wij blijven de deels geautomatiseerde verbanden tussen Twitter, Mindz, Facebook, Linkedin, YouTube, Blogspot en Hyves gebruiken en verwachten een integrale opname in onze redactievoering.

  Enjoy and do good!
  Erwin

Geef een reactie