Speciaal tabletdesign oogt nog altijd als een krant

washington post ipadapp kleinDe Washington Post lanceerde deze week een nieuwe iPadapp. Het interessante is dat de app speciaal ontwerpen is voor tablets. Geen replica van de papieren krant dus. Hoewel men zo slim is geweest om ook een replicaversie in de app op te nemen. Mensen die gewoon de papieren krant op hun iPad willen lezen, komen zo ook aan hun trekken.

Maar het interessantst vind ik het design van de tabletversie: de Washington Post speciaal ontworpen voor tablets. Het ziet er prachtig uit, absoluut. Maar tegelijkertijd oogt de app nog altijd als een krant: de witte ondergrond, de zwarte letters, de koppen boven artikelen (zie de afbeelding hieronder). 

Ik vraag me af of dat over pakweg 5 of 10 jaar nog steeds het geval zal zijn. Of zal de ‘digitale krant’ dan ontwikkeld zijn naar een design dat in weinig nog doet denken aan de huidige papieren kranten? Wordt beeld bijvoorbeeld dominanter? Zal er meer kleur gebruikt worden?

washington post ipadapp

1 Comment

Add yours →

  1. Een redenering die ik zeer goed kan volgen en die ook van toepassing is op initiatieven als DNP, maar eveneens op de websites/digitale versies van NL kranten. Over de keuze van kleuren kun je natuurlijk twisten, maar over het algemeen vind ik lichte letters op een donkere achtergrond prettiger lezer dan het conservatieve zwart op wit.

Geef een reactie